Ne hagyd ki!

Fel!
12 jan

Divatparfümök tavaszra, amiket ki kell próbálnod!

Viktor&Rolf_fragrance_perfume_Simon Nessmann_Spice Bomb

Ezek a férfipermetek késő október és december közt jelentek meg a boltok polcain – de nem nagyon lennék mondjuk meglepve, ha a hazai parfümérialáncoknál még hírük-hamvukat se találnád! A közös bennük az, hogy nem kell semmi véresen komolyra gondolni, zéró kifinomultság és eltúlzott gondolatiság, csupán egy kellemes illat, ami ettől függetlenül jó szolgálatot tehet az edzéscuccod közé hajítva. Lássuk csak, melyek is ezek!

1.Versace: Eros Flame

Versace_Eros Flame_Gigi Hadid_fragrance_perfumeÉn évekkel ezelőtt elhasználtam a 2012-es alapillatát (Eros – ugyanígy néz ki az üvege, csak kék színben), szerettem, az volt az “úti parfümöm” akkoriban, a táskám állandó lakója, merthogy kicsi és könnyű volt. Illategyvelegében  ennek citrom, mandarin, chinotto, fekete bors, geránium, rózsa, cédrus, pacsuli, vetiver, tonkabab, szantálfa, pepperwood (ez egy fafajta) és vanília található.

2.Tom Ford: Beau de Jour

Tom Ford_fragrance_perfume_Beaus de Jour

Klasszikusan szép üveg és egy jólfésült dzsentlemennek való illat, köszönhetően a provence-i levendulás jegyeknek, amelyet afrikai rozmaring, geránium, tölgymoha, bazsalikom, pacsuli és ámbra árnyal tovább.

3. Roberto Cavalli: Uomo La Notte

Ez egy limitált illat, amelynek van női párja is hasonló néven. A keleties férfiillatban van fekete bors, kardamom, tonkabab és pacsuli, levendula és bergamot.

4.Prada: L’Homme Prada Absolu

L'Homme Prada Absolu_fragrance_perfume

Szintén egy limitált illatvariáns, amelynek ugyancsak van női párja. Az üveg oldalán a divatház ikonikus mintája található, amely megegyezik a milánói Galleria Vittorio Emanuele II. luxuspasszázs padlóburkolatának mintájával – ugye itt található a Prada első üzlete is. A férfiillat nerolival, gerániummal, bergamottal, fekete borssal, kardamommal, írisszel, cédrussal és ámbrával készül.

5.Jaguar: Stance

Jaguar_Stance_fragrance_perfume

A friss fás illat legfontosabb alkotói a mandarin, alma, kardamom, bors, vetiver, pacsuli, szerecsendió, ámbra, vanília, pézsma és a kasmírfa.

Fotók: PR, nyitófotó: Viktor&Rolf (Spice Bomb parfüm)

 

 

 

 

 

 

Pécsi Balázs