Ne hagyd ki!

Fel!
7 okt

Champagne-séta a Dunakorzón

Dunakorzó, Budapest

2019. október 18-án szó szerint pezsdítően izgalmas kezdeményezés valósul meg Budapest belvárosában. A Champagne Világnapjának alkalmából  három patinás, egymástól mindössze pár perc sétára elhelyezkedő Duna-parti szálloda döntött úgy, hogy saját, exkluzív, pezsgős programkínálatuk mellett összefognak egymással annak érdekében, hogy a gyöngyöző italok szerelmesei egy egyedi élmény keretében fedezhessék fel a legelőkelőbb Champagne-házak legjobb tételeit. A Dunakorzó szépségén osztozó Sofitel, InterContinental és Marriott szállodák Food&Beverage vezetői egy olyan izgalmas újdonsággal rukkoltak elő, amire korábban sosem volt példa szállodai berkeken belül fővárosunkban. Pezsgős vacsoráik és izgalmas mesterkurzusaik mellett egy Champagne-séta programot álmodtak meg, amin bárki részt vehet, aki a világ díjnyertes pezsgőiből 9 különböző ínyencséget kóstolna meg egyetlen üveg kikérése helyett.

Laurent-Perrier, Champagne, pezsgő

A kollaboráció egy egyszerű alapötleten nyugszik: aki megvásárolja az általuk kiadott közös Champagne-vouchert a hotelek egyikében, az kedvezményes áron ízlelheti meg a 3 szálloda 3 kiválasztott Champagne-házának prémium italsorát, gourmet falatokkal kísérve persze. A Sofitel Budapest kiemelt partnere a J. De Telmont, az InterContinental Budapesté a Laurent Perrier lesz, míg a Marriott Budapest a Veuve Clicquot kiváló tételeit hozza el a vendégeknek – csakhogy a Duna sodrásának megegyezően haladjunk a hotelek felsorolásakor. Az igazán lelkesek a felfedezőkörutat  – természetesen kötetlen sorrendben – már 12.00-kor elkezdhetik, a programok keretében pedig az egyes márkanagykövetek és képviselők aznap egészen éjfélig várják a szállodák éttermeiben és bárjaiban az érdeklődőket.

J. De Telmont, Champagne, pezsgő

A három F&B igazgató, a Champagne-lovag Borsos Gergely (InterContinental Budapest – Corso Étterem&Bár), Lakézi András (Sofitel Budapest – Paris Budapest Étterem és Bár), valamint Vincze Ádám (Budapest Marriott – Liz&Chain) közösen hisznek abban, hogy ez az összefogás nagyszerű lehetőséget biztosít a Champagne-fanatikusok, vagy éppen a kíváncsi, kezdő pezsgőkedvelők számára, hogy elérhető áron, elegáns helyeken merüljenek el a világ legelőkelőbb gyöngyöző italainak ízében. Céljuk, hogy az együttműködés a jövő évben még inkább kibontakozhasson, annak érdekében, hogy a prémium ízélményeket kereső célközönség bátrabban válassza kikapcsolódása helyszínéül az ötcsillagos szállodák éttermeit és bárjait.

Személy szerint emelem a kalapom az ilyesféle kezdeményezések előtt, így nagy örömmel fogadtam az InterContinental meghívását is a rendezvényre. Különösen klassz ötlet, hogy épp a szebb napokat látott Dunakorzót vetik be erre a célra a szállodák, amely ugye a város legelegánsabb utcájának számított a boldog békeidőkben. Ahol az előkelőknek szinte kötelezően meg kellett magukat mutatni a város népe előtt hetente minimum egyszer (de inkább többször), fel s alá “korzózva” a legújabb ruhakölteményeikben. Nem véletlenül voltak több sorban kitéve a fizetős (!) széksorok sem (lásd. a nyitóképen, bár ugye ez a fotó jóval későbbi), a kevésbé módos rétegek ugyanis örömmel csengettek ki némi pénzt a “mozizásért”. Merthogy nemcsak a nemes- avagy a gazdag polgárasszonyok mutatták itt be, mennyire jó is az ízlésük, de bizony a korszak divatházai is amolyan kifutónak használták a Duna-part ezen szakaszát. Manökenjeik (a “próbamamzelek”) itt illegtek-billegtek a legújabb kreációkban, becsábítván a hölgyeket megbízóik belvárosi szalonjaiba. Vicces, de ez a reklámeszköz a férfiaknál egyszerűen nem tudott gyökeret verni pusztán azon okból, hogy többen állítólag rosszul lettek, amikor egy-egy vadidegen fiatalember lépett oda hozzájuk, hogy átnyújtsa az adott szabászat elérhetőségét. (A látszólag minden ok nélkül való névjegykártya átnyújtás ugyanis csak egyet jelenthetett a korban: párbajra való kihívást.) S bár a lebombázott pesti palotasornak (élén a Ritz hotellel), avagy az errefelé kapható, méregdrága “hideg nyalatoknak” (nem vicc, kezdetben a fagyit csak a leggazdagabbak engedhették meg maguknak, olyan sokba került egy gombóc) már híre-hamva sincs, pont az a szép Budapestben, hogy képes mindig megújulni egy-egy ilyesféle ötletnek köszönhetően.

Az esemény pontos részleteiért kattints a program Facebook-eseményére!

Fotók: PR, nyitókép: Fortepan/Gali

Pécsi Balázs