Ne hagyd ki!

Fel!
11 feb

Konyhai kütyük, amik után még Mr. Bond is két kézzel kapna

Poliform kitchen_konyha

A világ kedvenc titkos ügynökét sok mindenért lehet irigyelni – talán éppen ezért is akkora a rajongótábora a filmszériának. Van, aki a menő járgányokért, más a gyengébb nemet lehengerlő sármjáért, és megint más a stílusos megjelenéséért és jó modoráért csodálja a 007-est. Na, és persze van, aki a sok extráért, amelyet kollégája, Q ügynök vág hozzá, hogy megkönnyítse számára a világ megmentését. A Bond-filmek előtt talán nem is volt olyan mozi, ahol ennyire fontos szerepet kaptak a technikai turpisságok, amikor semmi sem az, aminek látszik, avagy mindennek van egy plusz, titkos funkciója. A való életben sokáig ezt csupán a svájci bicska testesítette meg, de nem ám 2020-ban! És nem a konyhában! Merthogy manapság már nemcsak Daniel Craig kiváltsága, hogy olyan techkütyükkel vegye körbe magát, amelyek segítik a munkában, és még csak az MI6-hez sem kell felvételizni ezért. A techcsodák az élet minden területén karnyújtásnyira kerültek, így bekúsztak szépen a konyhába is mindazok legnagyobb örömére, akik szerint az igazi challenge nem egy száguldó vonat tetején motorral repeszteni, hanem egy pompás steaket épp kellő rózsaszínűre sütni. További jó hír, hogy az alábbi példákat testközelből, a február 28.-március 1. között a Papp László Budapest Sportarénában idén is megrendezett Konyhakiállításon is szemrevételezhetjük, és persze meg is rendelhetjük őket a kiállítók standjainál! Lássuk hát, mely cuccokért sárgulna az ügynöklegenda, ha netán meghívnánk magunkhoz vacsorára!

1.Whirlpool W7 Total No Frost hűtőszekrény

Whirpool W7 Total No Frost, hűtőszekrény, fridge

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem roppant bosszantó, amikor egy idő után már nem mered a hűtőben hátrébb pakolni a dolgokat, mert olyan jéghegyek nőttek időközben a hátfalára, hogy ha a Titanic arrafelé úszna, menten el is süllyedne. Ez a hűtőcsalád ezt a problémát ellenben hírből sem ismeri (mint a neve is mutatja), további extra pedig, hogy az igényeitek szerint alakíthatjátok ki, hogyan legyenek benne a fakkok elrendezve. Illetve van két különleges fiókja is, amit imádni fogtok, ha nem szerettek megalkudni az élelmiszerek minőségét illetően: a Fresh Box+ a zöldségeket és a gyümölcsöket tudja “életben tartani” 15 napon keresztül, állagromlás nélkül, míg a Fresh Box O°C mesterséges fagypontot produkál, ami épp ideális hőmérséklet például a halaknak és a sajtoknak.

2.DéLonghi La Specialista

DéLonghi La Specialista coffee maker, kávéfőző

Sokaknál már ott eldől fejben, hogy a napjuk milyen lesz, hogy kaptak-e aznap reggel egy jó kávét avagy sem. Az ember nem mindig tudja beütemezni, hogy a kedvenc speciality kávézóját is útba ejtse még munka előtt, a legkézenfekvőbb hát otthon berendezni valami olyasmit. Nyilván úgy, hogy nekünk e “kávézó” üzemeltetésével bizony a lehető legkevesebb dolgunk legyen. Azaz a dolog záloga egy jó kávéfőző, ami amellett, hogy egy olasz barista szaktudását is lepipálja, még szép is, és hozzáad a konyhánkhoz vizuálisan. Ezzel a masinával alapvetően háromféle fekete (eszpresszó, kávé, hosszú kávé) készíthető, de a My funkciónak köszönhetően könnyen betáplálhatjuk a kedvenc receptúránkat is a memóriájába, így tényleg sikeresen helyettesítheti a törzskávézónk pultosát – az Advanced Latte System produkálta bársonyos tejhabnak köszönhetően pedig még a latte arttal is megpróbálkozhatunk!

3.BWT AQA perla Delux vízlágyító család

BWT AQA perla Delux vízlágyító család, water softener

Bár idehaza a csapvíz minősége kiváló, ez nem jelenti azt, hogy ennél jobbat már nem is kívánhatnánk magunknak. A fürdőszobai csempén a vízcseppfoltok, az idejekorán tönkremenő gépek, a sprőd tapintású ruhák és az erodálódott csövek mind a vízkeménység számlájára írhatók. Avagy ha az ember már milliókat költ a lakásfelújításnál az újracsövezésre és a hiperszuper gépparkra, egy valamit tényleg nem érdemes megspórolni: egy nagy teljesítményű vízlágyító gépet, amely akár a pincében elrejtve elrendezi egymaga az ilyesféle dolgait a háznak. Persze, ezeket a csinos modelleket még csak takargatni sem kell, de ne csak a külcsínjük miatt válasszuk őket! Tavaly ilyenkor jómagam is kilátogattam a világ legnagyobb épületgépészeti- és fürdőszoba kiállítására, a frankfurti ISH-ra a BWT meghívásából, így azóta nem is kérdés számomra, hogy ha az ember mikroműanyag mentes, lágy vizet szeretne inni, tőlük választ technológiát. Ahogy teszi ezt a Grohe is, illetve a világ legtöbb profi kávézója – hiszen a tökéletes kávéélményhez kiemelten fontos a tiszta, finom víz.

4.Rejtett páraelszívók a Boschtól

Bosch Domino páraelszívó

Konyhastílusa válogatja, de az egyik olyan nagy gép, ami abszolút tönkre tudja szerintem tenni a vizuálisan jól kitalált összképet: a szagelszívó. Valahogy mindig ott ormótlankodik a falon, és bár ebből is egyre szebbeket fejlesztenek a gyártók formatervezői, valahogy mindig kilóg a lóláb. Legalábbis nekem. Például egy minimalista konyhánál, amikor ugye arra törekszünk, hogy mindent beépítsünk, ezzel a darabbal mégsem tudunk mit kezdeni. Vagy csak nem néztünk jól körül a piacon. Merthogy a cégek egyre inkább kezdik előtérbe helyezni a rejtett megoldásokat, a Bosch pedig kiugróan teljesít ezen a téren. Nemcsak aláépíthető modellje van már, hanem teleszkópos és szekrénybe beépíthető, kürtős vagy mennyezeti verziót is választhatunk, ha nem a szagok kérdését szeretnénk a fókuszba helyezni. Illetve külön kiemelném a Domino névre hallgató modellt, amely a főzőlap mellett, a legrövidebb úton szeretné eltüntetni a felesleges légköri nedvességet. Igazi titkos fegyver, nemde?

5. Sous Vide Supreme 10L INOX

Sous Vide Supreme 10L INOX

A szüleimet elnézve arra kell gyanakodnom, hogy a “szuvidáló gép” tartalmaz valami súlyosan addiktív anyagot is, ugyanis szinte lerobbanthatatlanok a használatáról. Persze, ennek mind nagyon örülünk a családi ebédek alkalmával, ez a szerkentyű ugyanis tényleg egy csodaeszköz ahhoz, hogy az ember sikeresen kísérelhessen meg valóban sztárséffé avanzsálni a saját konyhájában. Nyilván nem nagyon kell bemutatnom technológiailag ezt a konyhai kisgépet, a jobb éttermek fegyverarzenálja ma már elképzelhetetlen nélküle. Nemcsak gyorsabban készülnek a húsok, de ízletesebben és puhábban is landolnak a tányéron, mintha nem kerültek volna egy időre nejlontasakba és bele a gépbe. Ha a fehérjebevitel változatos formáját preferáljátok, azaz a csirke mellett, a marha, a kacsa, a liba, netán a vadhús is befigyel, must-have beszerezni egy ilyet!

Fotók: PR, nyitókép: Poliform/Varenna
Szponzorált tartalom

 

 

 

 

Pécsi Balázs