Ne hagyd ki!

Fel!
22 Már

A Bulgari és a Giorgio Armani tervezte az új Fiat 500-asokat

Fiat 500 Giorgio Armani 2020

Na meg a Kartell, csak azt nem tudom, mennyire ismeritek, és már nem is fért volna ki a címbe! 😀 A három olasz márka egyéb iránt azért kollabolt a szintúgy patinás, torinói autógyártóval, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, illetve, hogy a különleges modellek elárverezésével némi pénzt gyűjtsenek a Leonardo DiCaprio alapította Earth Alliance non-profit szervezetnek. Így amellett, hogy elég tetszetősek lettek a járgányok a dizájnt illetően, mind jeleskedik némi plusszal is, ami elgondolkodtat az ész nélküli természetkárosítást illetően. A Fiat 500 Giorgio Armani lézertechnológiával készült selyemszövet hatású dukkójának szürkés-zöld festékanyagára például került egy áttetsző réteg is, amely titán-oxidot tartalmaz. Ez a szennyező anyagokat és a szagokat elnyelve tisztítja a levegőt, ami kb. 10 nm-nyi falevélnek, azaz egy komplett fa teljesítményének felel meg. Persze, az autó emellett roppant gyönyörű is, a keréktárcsán és a vászontetőn megjelenik az ikonikus GA logó is, míg belül a Poltrona Frau bio bőrkárpitnak francia halszálka mintázatot adtak.

A Fiat b 500 Mai Troppo by Bulgari nevének jelentése: “Soha nem túl sok.” A gyöngyházfényű narancssárga kasznit a római naplementék ihlették, a csillogás pedig az ékszerek csiszolása során keletkezett hulladék aranypornak köszönhető. A küszöbök egy különleges üvegezési eljárással készültek, a keréktárcsák a római ékszerház csillagemblémáját imitálják, már csak ezek miatt is jó lesz nem az utcán tárolni a kicsikét, ha ti nyeritek netán a licitet, mert ezeket is aranyozták. Na meg a kocsin oldalára rakott “ékszerembléma” sem cirkóniával lett kirakva, hanem éppenséggel gyémánttal. De a beltérben, a kormányon is találhatunk ilyesféle dekorációt, ametiszt, topáz és citrin alkotja az egyébként estére kioperálható ékszerberakást. Az antracitkék, Diva-mintás bőrkárpit és a műszerfal vidám selyembetétei régi sálak újrafelhasználásával készültek egyébként.

A Fiat 500 Kartell a márkára jellemző árnyalatú kék monoblokk festést kapott, ahol a különböző felhasznált anyagok (fém, üveg, gumi, műanyag és szövet) csak textúrájukban különböznek. A festés során felvitt környezetbarát króm anyag tükörként veri vissza a fényt, de a környezettudatosság nem csak itt, hanem a beltérben használt, 100%-osan újrafeldolgozott polikarbonát és polipropilén szövetek és egyéb alkatrészek révén is megjelenik.

Fotók: PR

Pécsi Balázs