Ne hagyd ki!

Fel!
25 okt

Utolsó vacsora az ONYX-ban

Onyx Budapest_fine dining_Michelin star_restaurant_étterem

Tizenhárom fantasztikus év után idén márciusban Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos étterme, az ONYX is bezárt ugyebár. Most azonban öt hónap elteltével újra bekapcsolják a sütőket, felkapcsolják a lámpákat és kinyitják az ajtókat egy különleges vacsora erejéig, hogy méltóképp zárhassanak le egy sikeres időszakot és vághassanak bele valami egészen újba. Az Utolsó Vacsora a kezdet, az ONYX Metamorfózis a folytatás.

Az Utolsó Vacsorára az ONYX csapata a legizgalmasabb fogásaival készül,  a részvétel ingyenes,  a vacsora dátumáról csak a résztvevőket értesítik. Asztalfoglalásra nincs lehetőség, de annyit elárultak, hogy egyének és párosok jelentkezését várják. A jelentkezés feltétele egy videóüzenet készítése, amelyben a következő kérdésre várják a választ: “Miért szeretnél/szeretnétek ott lenni az Utolsó Vacsorán?” A maximum egy perc hosszúságú videókat (nagyfájlküldő program vagy Google Drive link segítségével) az onyx@onyxrestaurant.hu címre küldhetitek. (A beküldési határidő: 2020.10.31.)

Az alábbiakban az ONYX csapatától kapott levél tartalmát közlöm változtatás nélkül:

“A minket körülvevő bizonytalan helyzetben vannak dolgok, amikben biztosak vagyunk. Ezeket az ONYX Manifesztumban foglaltuk össze.

Az ONYX életében új időszámítás következik. Nem keresünk séfet. A fine dining továbbra is a szenvedélyünk. Formabontó, a bevett piaci működéstől eltérő koncepcióban gondolkozunk.Étteremben élményműhelyben hiszünk.A képzőművészetet és az élelmiszertudományt beemeljük az alkotói folyamatba. Nem célunk az újraértelmezés. A feladat előrébb való, mint az egyén. Döntéseinket alapvetően határozza meg a fenntartható szemlélet. Fontosabbnak tartjuk a tehetséggondozást, mint valaha. Alkotói közösséget építünk.

Miért csak videóüzenettel lehet részt venni a vacsorán?

A COVID helyzet miatt limitált számú vendéget szeretnénk kiszolgálni. Azt semmiképp sem szerettük volna, hogy a leggyorsabban fizető/a felhívást elsőként észlelő vendégek kapjanak csak lehetőséget, így a jelentkezésnek ezt a módját tartottuk a legjobbnak. (A sorsolás merült még fel, de ezt is elvetettük.)

Ki fog castingolni?

A jelenlegi ONYX csapat. Hogy ők pontosan kik, hamarosan kiderül. Annyit elárulhatunk, hogy az ONYX tulajdonosai továbbra is Niszkács Anna ügyvezető igazgató, Niszkács Attila üzemeltetési igazgató, illetve édesanyjuk, Pintér Katalin.

Ki fog főzni a vacsorán?

A háttérben nagy energiákat mozgósítva dolgozunk a jövőn, már 2019 ősze óta. Az ONYX újjáalakuló csapata fogja elkészíteni a legizgalmasabb fogásokat, de neveket még nem árulunk el.

Mikor nyit az ONYX?

A szándékunk és a célunk egyértelmű: az ONYX újranyitása. Konkrét dátumot még nem tudunk mondani, de azért dolgozunk, hogy a megfelelő pillanatban újra vendégeket fogadhassunk.

A COVID/Mészáros Ádám kiválása mennyire változtatta meg a terveket?

A változtatás, átalakítás igénye már jóval korábban, 2019 őszén megfogalmazódott bennünk. A megvalósítás ütemezését azonban egyértelműen befolyásolta a COVID.

Lesz még hasonló esemény?

Tervben vannak további események, melyekről az ONYX weboldalon, Facebook és Instagram oldalon fogunk hírt adni.

A Metamorfózis pontosan mire utal? Változik a design? Vagy a koncepció?

Egy formabontó működési modellen dolgozunk, ami mind külső mind belső változást egyaránt jelent.

Kik alkotják jelenleg az ONYX csapatot?

Neveket egyelőre nem szeretnénk elárulni, hamarosan ez is kiderül.

A Michelin-csillagot a bezárás miatt meg tudjátok-e tartani?

Megváltozott az életünk, változtak a körülmények, változott a fine dining körüli világ és a Michelin is sok mindent változtat, igyekszik igazodni a helyzethez. Biztosak vagyunk benne, hogy az ONYX körüli változásokat ők is értékelni fogják.”

Részemről nagyon izgulok, annyira homályos ez az egész! Ha Ti is így vagytok ezzel, akkor nincs is más dolgotok, mint előkapni a telefont. Hajrá, csak kreatívan! 😉

Fotó: PR

Pécsi Balázs