Prosecco a kézben, mediterrán dallamok a háttérben, esti fény a víztükrön – szeptemberben a Tectona Grandis kertberendezés exkluzív VIP-rendezvényén minden részlet Itáliát idézte. A 25 éves TG Dolce Vita estje pár órára elhozta vendégeinek az olasz életöröm esszenciáját: kortárs dizájn, művészet és gasztronómia találkozott egy varázslatos kertben. A vendégeket érkezéskor frissítő italok, antipasti falatok és különleges kávék fogadták – mindezt Talenti bútorok kényelmében élvezhették, mintha egy olasz piazzán ülnének. Az est házigazdája, Gundel Takács Gábor köszöntője után a közönség Roberto Palombát hallgathatta, aki a kortárs formatervezés egyik legnagyobb alakjaként mesélt arról, hogyan lesz a kerti bútordizájn több, mint funkció: egy életérzés. A mediterrán hangulatot tovább fokozta a zene. Rövid, magával ragadó operaelőadások repítették Itáliába a közönséget – Mozart, Händel, Verdi és a híres O Sole Mio dallamai csendültek fel, előbb a pajtában, majd a medenceparton. A Latte Maffiato szalonjazz zenekar szenvedélyes, mégis könnyed játéka pedig a tengerparti nyár estéit idézte.
Az este intellektuális csúcspontja a kerekasztal-beszélgetés volt, ahol Tomán Szabina, Pataki Ági és Gyalog-Szőke Zsófia osztották meg gondolataikat stílusról, énidőről, önazonosságról és a természet erejéről. A beszélgetést László Krisztina moderálta, aki maga is régóta kutatja a kortalanság titkát. Inspiráló nők történetei találkoztak itt, akik közül sokan nemcsak vendégei, hanem hűséges vásárlói is a Tectona Grandisnak. A csúcspont természetesen a gasztronómia volt: a Michelin-csillagos séf, Sárközi Ákos készített egyedülálló vacsoraélményt. Minden fogásban ott rejlett az olasz konyha eleganciája és szenvedélye. Az este későbbi óráiban Horváth Márk gitárjátéka, a tábortűz fénye és Szabó Miklós szivarélménye tette teljessé az utazást – valóban úgy tűnt, mintha a szentendrei Daalarna Garden egy estére Nápoly vagy Firenze kertjeibe költözött volna. Ez a Dolce Vita Est több volt, mint egy esemény: egy estére bebizonyította, hogy a dizájn, a művészet és a gasztronómia együtt valódi életörömmé formálódhat. És aki ott volt, nemcsak szemtanúja, hanem részese is lett annak, hogy mit jelent a 25 éves TG-nek a kertben élni, a kertben lenni, hogy mi is az a la dolce vita.
A TG büszkén, sok tervvel és még nagyobb lendülettel folytatja munkáját, és teremt életet és otthont a zöldbe, legalább még 25 évig! Vidd haza te is ezt az életérzést!
Fotó és szöveg: The Gentleman’s Review
Szponzorált tartalom