Ne hagyd ki!

Fel!
24 márc

Kóstolj minden nap Taittinger pezsgőt a Kempinskiben!

Kempinksi_Budapest_Taittinger_Hotel Corvinus_champagne_pezsgő_pezsgőkóstolás

Jómagam is azon meghívottak közé tartoztam, akik először próbálhatták ki egy szűk körű launch partyn, hogy miként is néz ki a Kempinski Hotel Corvinus legújabb ajánlata: a Taittinger Pezsgőkóstoló menü, amely a szálloda úgynevezett The Living Room nevű, bárral is felszerelt helyiségében elérhető, közvetlenül a lobby mellett. Az enteriőr valóban egész nappaliszerű (mint az alábbi képen is jól látszik, ahol szürke pulóverben hallgatom a híres champagne-i pezsgőmanufaktúra magyar forgalmazójának előadását), kandallóval, könyvespolccal, kényelmes fotelekkel és kanapékkal felszerelve.

Kempinksi_Budapest_Taittinger_Hotel Corvinus_champagne_pezsgő_pezsgőkóstolás

Esténként hat órától azonban tovább fokozódik a hangulat, a fényeket lecsavarják, gyertyákat gyújtanak, hiszen kezdődik a szablyás pezsgőnyitás, amelyet nekünk is módunkban állt ugye testközelből megtekinteni. Én élőben eddig nem láttam ilyet, a lényege a sabrage-nak ugye az, hogy egy erre szolgáló karddal, egy jól irányzott mozdulattal lecsapják az üveg nyakát. Ez a kritikus töréspont valahol az üveg szájánál található, annál az illesztésnél, ahol találkozik az üveg két fele. Ez egy tiszta vágás, de abban az esetben sem kell aggódni, amennyiben mégsem, az üvegben lévő nyomás ugyanis olyan erővel lövi ki a pezsgőt, hogy lehetetlen, hogy szilánk jusson a palackba. A hagyomány szerint az ilyen módon kinyitott palack tartalmát a jelenlévők közt kell szétosztani, ezután van lehetőségünk menüt rendelni, ami három tételből (Brut Reserve, Prestige Rose, Les Folies de la Marquetterie) áll. Több mint egy hónapunk (április 28-ig tart)  van még ezt az élményt kipróbálni, amelynek ára 9900 Ft+12% szervízdíj, így elmondható, elég jól járunk azzal, ha eltöltünk itt egy kellemes tavaszi estét.

Fotók: PR, Bitter magazin

Pécsi Balázs