Ne hagyd ki!

Fel!
23 nov

Louboutin tervezte a Claridge’s idei karácsonyfáját!

Christian Louboutin, Claridge's_2019_Christmas tree_karácsonyfa_luxury hotel_luxushotel_design_train_vonat_express

Éppen ma van egy hónapja, hogy Mayfair első számú luxusszállodájában pezsgőzgettem Richard barátommal, aki törzsvendégi státusából adódóan természetesen az egyik legjobb asztalt kapta, közvetlen a gigantikus, központi virágkompozíció alatt. Ugyan csak egy órácskát töltöttünk itt, hiszen asztalfoglalásunk volt vacsorára a híres Ciprianiba (úgyszintén az egyik törzshelyére), így korlátozottan tudtam csak kiélvezni a neves hotel miliőjét. Sajnos a minden évben nagy attrakciónak számító dizájner karácsonyfának híre-hamva sem volt még akkor, merthogy csak tegnap hullt le róla a lepel, s arról is, ki tervezte. A szálloda választása idén, tizedik alkalommal egyik törzsvendégükre esett, a cipődizájner legendára: Christian Louboutinre – aki ugye hihetetlen magas tűsarkairól, kecses kaptafáiról és főként tűzpiros cipőtalpairól vált híressé a meg-meghökkentő formatervein túl.

Christian Louboutin, Claridge's_2019_Christmas tree_karácsonyfa_luxury hotel_luxushotel_design_train_vonat_express
Első ránézésre a jubileumi, piros-arany színekben pompázó, aranykoronás fa elég egyszerűnek tűnik a korábbi évekéihez képest, bár az nem látszik ezeken a képeken, hogy a mézeskalács díszek például cipőket formáznak. És persze, amellett se menjünk el szó nélkül, hogy ez most nem pusztán egy terebélyes fa a főlépcsőház aljában, hanem az egész lobbyt betöltő kompozíció: egy komplett téli erdő egy glitteres vasúti kocsival. Ami nem pusztán dekoráció, hanem négy asztalt is rejt! Bizony, bár előre foglalni ide nem lehet, de ha szerencsésen érkezünk, és épp van szabad asztal a Loubi Express-en, különleges környezetben, örökzöld ünnepi dallamokkal körítve költhetjük el a könnyű – bar foodból avagy kanapé szendvicsekből álló – ebédünket akár egy pohár/egy üveg Laurent-Perrier társaságában. A francia dizájner három koktél megálmodásában is részt vett, kiemelném itt a kedvenc gyümölcséből készült ananászpuncsot. De a menüből érdemes még szót ejteni az újraértelmezett Wellington-szeletről is, amelynek pitetésztája ezúttal nem bélszínt, hanem homárhúst rejt. Anyway mindenképp megéri tehát a Bond Streeten való vásárolgatás közben itt megpihenni, hiszen olyan különleges élményben lesz része az embernek, amire mindig emlékezni fog és csak a világ egy pontján történhet meg vele!

Fotók: PR

Pécsi Balázs