Ne hagyd ki!

Fel!
1 dec

Elegáns bárral gazdagodott az Andrássy út

Andrássy avenue_út_Hotel Moments Budapest_luxury hotel_szálloda_bár_bar_Minute_lounge_cocktail-spirit_interior_luxury_

A magyar Champs-Élysées legújabb üdvöskéjeként nyitotta meg a minap kapuit a Hotel Moments Budapest bárja, amely hiánypótló helyszínként igyekszik visszahozni valamit abból a fancy miliőből, amelyet a sugárút nagy részt elvesztett annak idején az Il Bacio di Stile bezárásával. Ha a képre néztek, láthatjátok, ebben a mondatban most semmi költői túlzás nincs, az este’r partners belsőépítész iroda ugyanis kihozta a maximumot ebből a műfajból – ezt talán tényleg nyugodtan állíthatjuk. Személy szerint nekem leginkább a karakteres, modern csillárok, a bordázott, matt márványpult és a bejárattal melletti hatalmas, osztott tükörfelület a kedvencem, de meg kell hagyni, a smaragdzöld és kék bársonykárpitok is sokat dobnak a tér eleganciáján.

Andrássy avenue_út_Hotel Moments Budapest_luxury hotel_szálloda_bár_bar_Minute_lounge_cocktail-spirit_interior_luxury_

A valóban széleskörű (több mint 180 féle)  spirit választék és a 8 féle signature koktél mellett itt bizony tényleg a vendégeké a főszerep, mivelhogy személyre szabott italt is kérhetünk a bár csapatának tagjaitól. Akik egytől-egyig tapasztalt szakemberek, ezt első kézből tanúsíthatom, ugyanis jómagam is hivatalos voltam a szerdai, szűkkörű nyitópartira, ahol egy koktélkészítő workshop keretében ismerkedtünk meg vele, miként is készül a milk punch és a fűszeres sütőtökszirup. Mindkettőnek eléggé intenzív “karácsonyíze” van, szóval a mézeskalácsot szeretők előnyben! Utóbbi  ugye bármihez jó (mi vízzel felöntve, szörpként ittuk), előbbi viszont egy ennél bonyolultabb kreáció: egy többféle alkohollal elkevert kakaó ez lényegében, amely a szűrési fázis után, ha nem is víztiszta állapotú, de bőven eléggé áttetsző ahhoz, hogy az emberben fel se merüljön, hogy tej is van benne. (Tényleg, ez varázslat, szó szerint!) A hosszúkás pohárban szervírozott ital közepében egy termetes jéghasáb trónol, a teteje kakaóporral meghintve, így illatra abszolút hozza a feelinget, szerencsére ízre már kevésbé. (Kulisszatitok ugyanis, hogy ki nem állhatom a kakaót. :D). Szóval nagyon kellemes ünnepi íze van – kifejezetten jó értelemben!

Andrássy avenue_út_Hotel Moments Budapest_luxury hotel_szálloda_bár_bar_Minute_lounge_cocktail-spirit_interior_luxury_

Mint a bár menedzserétől megtudtuk, a klasszikus koktélokat kínáló itallap immár a múlté, a koktélkészítés itthon is szintet lépett – legalábbis bizonyos helyeken. Bár az első etapot egy személyben ő maga jegyzi, rendszeresek lesznek majd az új tételek, amelyeket a csapat tagjai alkotnak majd. A bár spirit választéka is kielégít minden igényt: a nemzetközi trendeket tükröző prémium alkoholok mellett a legkiválóbb hazai minőségi tételekből is válogathatnak a vendégek. A kevert italokat minimalista dizájn, valamint a dominánsan helyi gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények használata jellemzi.

Andrássy avenue_út_Hotel Moments Budapest_luxury hotel_szálloda_bár_bar_Minute_lounge_cocktail-spirit_interior_luxury_

A Minute Lounge&Bar az alapanyag-felhasználásban is tudatos, odafigyelnek a környezet védelmére. S bár  alapvetően az alkoholok vannak itt a fókuszban, a snack fogások sem hiányozhatnak a menüből, amelyen találunk hamburgert, különféle salátákat éppúgy, mint omlettet vagy sajtválogatást. Aki pedig különlegességre vágyik, annak a bár ikonikus ételét, a Budapesten egyedülálló, elzászi tarte flambée-t ajánlják, amely különböző ízesítésekben érhető el. Mi kóstoltuk a capreséset és a paradicsomos-gombásat is. A tészta ízre kicsit pizza jellegű (nyilván, hiszen alapvetően ez is egy lepényféle), de annál mondjuk sokkal vékonyabb és törékenyebb. És ami a legfontosabb, teljesen abszolválható mennyiség, ami után az embernek nem lesz mardosó lelkiismeret furdalása. Ideális választás így, ha megkívánnák ezt az ízt az Andrássy környékén, és ráadásul még szép környezetben is szeretnénk elfogyasztani.

Fotók: PR

Pécsi Balázs