Idén ismét visszatér, s egészen szeptemberig élvezhetjük az InterContinental Budapest Live on the Terrace eseménysorozatát. Élő zene, dj, gasztrofinomságok és a hotel saját fejlesztésű, magyar találmányok ihlette koktéljai mellett lehet élvezni a nyári naplementéket Budapest egyik legszebb kilátásával. A csütörtök a latin zenéé, amikor a Mai Rumba zenekar játszik a bárban, pénteken pedig az akusztikus zenéé a főszerep a Corso Étteremben. Emellett egy komplett gasztronómiai élményt kapnak a vendégek azáltal, hogy a mostanában nagy divatnak örvendő Green Eggben maguk is tevékeny részesei lehetnek vacsorájuk elkészítésének. Szombaton dj és énekesnő adja meg az este hangulatát, így egy laza étkezés és koktélozás után neki is lehet vágni az éjszakának.
Az étterem konyháját vezető Gullner Gergő séf külföldi tapasztalatszerzés után tért vissza Magyarországra, és célja a magyar tradíciók újragondolása az őt ért nemzetközi inputok által. A hagyományos fogásokat átalakítva bemutatja a regionális, határainkon átívelő gasztronómiát is, a dalmát tengerparttól egészen a Tátráig. A négy évszak szezonális lehetőségeit és a lokális alapanyagokat helyezi előtérbe, valamint kifejezetten figyel a környezettudatosságra. Ehhez kapcsolódóan a világszerte egyre elterjedtebb „zero waste” trendet követi, azaz az élelmiszer minden hasznosítható részét felhasználja. A hotel tetején elbújtatott biokertben termő zöldfűszereket, paprikát, paradicsomot, minicukkinit és minipadlizsánt, epret pedig az étterem és a bár fogásaiban láthatjuk viszont.
Az InterContinental Budapest vendégeinek a bárban is szeretnék bemutatni a minőségi magyar alapanyagokat, így hazai pálinka és gin kerül a poharakba. A világhírű magyar találmányok ihlette koktélok azokat az innovatív, izgalmas történeteket dolgozzák fel egy-egy különleges italban, amiket akár a külföldiek is ismerhetnek – mint a Rubik-kocka, a C-vitamin vagy a golyóstoll –, most pedig meg is kóstolhatják őket extravagáns köntösben. Szent-Györgyi Albert előtt tiszteleg az ikonikus Vitamin C nevű koktél. A látványos, vodkaalapú koktélhoz mozsárban apróra tört, fanyar ízű C-vitamin-tabletta kerül, a friss ízeket pedig a tonik csak még jobban kiemeli. A citrussorbet és a Corso Elixír is saját készítésű, a megpirított koktélparadicsomot és a friss fűszernövényeket pedig a biokert adja hozzá.
A sajtóvacsorán bemutatott ételek közül természetesen a ruby csokit és matcha teát sem nélkülöző sütiválogatás lett a kedvencem (amelyet ezen, az itallapon ugyan nem szereplő Puszta koktélt bemutató képen is szemrevételezhettek), külön tetszett, hogy nemcsak random módon tették ki a finger food édességeket, hanem olyan sorrendben kerülnek tálalásra, ahogy érdemes őket elfogyasztani a tökéletes gasztroélmény érdekében. De szerettem még az oldalast is, szinte karamellizálta a fentebb is említett grilleszköz. A koktélok köré épített show-ért is tudok adni egy nagy piros pontot, a Vitamin C-t ugye a külön szervírozott alkotóelemekből mi rakhatjuk össze az ízlésünknek megfelelően (nyilván ajánlott mondjuk mindent felhasználni, hiszen úgy lett kitalálva az ízharmónia), míg a Rubik-kockás bögrében tálalt mellé egy feladvány is érkezik. A tálcán a italt zselé állagban is megtaláljuk, rajta egy kirakási mintával (étcsoki lapocska formájában), így szürcsölgetés közben szórakozhatunk/szenvedhetünk is akár ennek a realizálásával. Én sosem vállalkoznék mondjuk rá, de volt, aki nagyon hamar abszolválta a feladatot. Úgyhogy hajrá! 😉
Fotók és szöveg: PR