A toszkán város főterén, a Piazza della Signorián a XIV. századtól magasodó Tribunale della Mercanzia (Kereskedelmi Törvényszék) egykori palotájában 2018. januárjában nyitott meg nagy hírverés közepette a helyi alapítású divatház régiós flagship üzlete: a Gucci Garden. A többszintes áruházban a divatáru mellett helyet kaptak lakberendezési termékek is, illetve továbbra is itt üzemel a cég történelmét és vintage darabjait bemutató Gucci Museo is, egy könyvesbolttal egyetemben. (A tavaly nyitott New York-it pedig itt nézhetitek meg!) Az azóta már bezárt milánói mellett szintén csak itt lehetett Gucci logós cukorral kortyolgatni a kapucsínót, a Gucci Cafe a face liftinget azonban itt sem élte túl, átadta helyét a Gucci Osteriának, amelynek a világhírű séf, a három Michelin-csillagos, modenai Osteria Francescanát tulajdonló Massimo Bottura lett a supervisora, gyerekkori barátjának, egyben a cég vezérigazgatójának, Marco Bizzarinak a felkérésére. (Akinek saját bevallása szerint is ez a fine dining étterem a szerelemprojektje az összes feladata közül.)
A Gucci Cafe letisztult, szinte már monokrómba hajló enteriőrjeit a ház rebellis kreatív igazgatója, Alessandro Michele tervezte újra, abszolút uralkodnak a zöld árnyalatai, a berendezés pedig a város aranykorát, a reneszánszt idézi meg. (Lásd. a székeket például vagy a falon lévő kőcímereket!) Fontos leszögezni, hogy a csillagot azonban nem Bottura szerezte, hanem az étterem séfje, a mexikói Karime López Moreno Tagle által kreált menü érdemelte azt ki. A hölgy specialitása az olasz alapanyagokkal újraértelmezett tostada avagy a japán férje inspirálta, sertéshússal töltött gőzgombóc. De természetesen az étlap nagy része tradicionális itáliai fogásokból áll, amelyeket vagy bent, vagy a napernyős teraszon fogyaszthatunk el, a nyüzsgő turistákat pásztázva.
Fotó: PR