Ne hagyd ki!

Fel!
14 ápr

Közös húsvéti tojást tervezett a londoni Ritz és a Fabergé

ritz-egg-faberge-london-tojás-menü-dessert-desszert

Az április 11-18. közt a híres londoni szálloda Michelin-csillagos éttermében végigehető négyfogásos Fabergé menü utolsó felvonása ez a desszert, amelyet a híres ékszerház aktuális kollekciójának egyik darabja ihletett (Essence Rose Gold Ruby Heart Surprise Locket). Az étcsoki kalitkában, vörös “tüllön” ücsörgő vaníliás “aranytojás” belsejében mogyoró és csokimousse rejtőzik, tetején ehető “rubint” lapul. De nem ez volt a kollaboráció egyetlen gyümölcse! Peter Carl Fabergé 1901-es húsvéti alkotásának, a jelenleg a brit királyi gyűjtemény darabjaként a londoni Victoria&Albert múzeum Fabergé-kiállításán megtekinthető Cári Virágoskosár Tojásnak a parafrázisa az a csokiszobor, amelyet a szálloda cukrászséfje kreált a Fabergé segédletével. A csupa csoki alkotást április 19-én árverezik el, a befolyt összeg teljes egészében a Brit Vöröskereszt ukrán humanitárius alapját fogja gazdagítani. A művészi édesség mellé jár egy tojásalakú medál is, valamit egy két főre szóló egyéjszakás lehetőség egy lakosztályban a londoni Ritzben, vacsorával és angol reggelivel.

Fotó: PR
2022. április 14.

Pécsi Balázs