Ne hagyd ki!

Fel!
6 máj

Cukrászdát nyit a párizsi Ritz hotel

ritz-paris-le-comptoir-rue-cambon-pastry-shop-cukraszda-parizs-szalloda

Hogy a helyi lakos nem mer bemenni egy luxusszállodába, nos, ez bizony nem csak nálunk probléma. Így van ez a francia fővárosban is – szóval az egyik legjobban csengő névvel rendelkező hotel is pont ezzel küzd. Pedig nekik is nagy szükségük van – kellő számú turista hiányában –  most a helyi fogyasztókra. Pont ezért döntöttek úgy, hogy az új egység megközelítéséhez nem a flancos Vendôme téren vezet majd az út, azaz nem kell belépni ez elegáns épületbe, hanem a Rue Cambon felől, egy utcafronti helyiséget alakítottak át. A 70 nm-es Le Comptoir június 7-én nyílik és a friss cukrászremekek mellett ajándéküzletként is funkcionál majd –  azaz desszertborokat illetve sütemény illatú gyertyákat lehet itt beszerezni. A projekt gasztrorészét nem más álmodta meg, mint a 2015-től a szálloda vezető cukrászséf pozícióját is betöltő, díjnyertes, szakácskönyvet is jegyző François Perret, akinek a Netflixszel is volt már egy közös sorozata (The Chef in a Truck). Az édességek terén most sem köt majd kompromisszumot, bár jóval demokratikusabb lesz a koncepció: míg a szálloda Proust-szalonjában egy ötórai tea 68 euróba kerül, itt a 3 eurós croissant-ok dívnak majd.

Fotó: PR
2021. május 6. 

Pécsi Balázs