Ne hagyd ki!

Fel!
1 szept

Új ízekkel rukkolt elő a Nespresso

Nespresso_capsule_kapszula_Masters of Origin_limited edition_limitált kollekció

A világ különböző országaiból származó, páratlan ízvilágú kávék elkalauzolnak minket a termőterületek, a kávémesterek és a különleges kávéfeldolgozási eljárások világába Megalkotni a világ legősibb és legkülönbözőbb kávé termőterületeiről valami különlegeset és semmihez sem foghatót: ez volt a Nespresso célja, amikor létrehozta a legújabb, Master Origin kávékollekcióját. Felkutatták azokat a kivételes kávémestereket, akik nem csak ismerik termőterületük adottságait és értékeit, hanem szerettek volna a hagyományos kávéfeldolgozási eljárások újragondolásával a megszokottól eltérőt és egyedit alkotni. De mit is jelent ez pontosan? Például bevezették a késői szüretelést Kolumbiában, vagy továbbfejlesztették és újra meghonosították a „Black Honey” eljárást Nicaraguában. A helyi kávémesterekkel együttműködve először kezdtek Robustát termeszteni India monszun által érintett területein, és új eljárásokat dolgoztak ki nedvesen hántolt indonéziai és száraz feldolgozású etiópiai kávékhoz. Így született meg az India, az Indonesia, a Colombia, a Nicaragua és az Ethiopia, vagyis az öt, nagyon különböző karakterű kávé.

Ahhoz pedig, hogy megértsük, mitől olyan kivételesek ezek a kávék, miben különböznek egymástól az egyes feldolgozási módszerek, a Nespresso 5 különböző területről magyar mesterembereket kért fel az őszi kampányához, akik tradicionálisan előállított termékeik, és az ezek készítése folyamán alkalmazott technológiák révén, könnyen érthető párhuzamokkal mutatják be az öt Master Origin kávé történetét és a mögöttük rejlő emberi szakértelmet. A közreműködő szakértők: Barna Ádám – St. Andrea Wine&Gourmet Bar, az Év Chefje; Fekete Gergő – Artizán Budapest Kézműves Pékség; Sándor Tamás – Bükki Sajtmanufaktúra; ifjabb Szepsy István – borász; McMenemy Márk – a kert.tv vloggere. A kampánnyal az a Nespresso célja, hogy rávilágítson, milyen fontos szerepet játszik a termőterület, a feldolgozási technika és a kávémesterek kétkezi munkája a kávé kiváló minőségének és végső ízprofiljának kialakulásában.

Fotó és szöveg: PR

Pécsi Balázs