Még tavaly ősszel voltunk a White Ravenben vacsorázni, de azt gondoltuk, több értelme van akkor kirakni ezt a posztot, amikor a skybar újra kinyílik, nem amikor már lassan bezár a hűvösebbre forduló időjárással. Az étlap és az itallap is változott ugye, de a színvonal nem, így alább elsősorban az élményen és a minőségen lesz a hangsúly – de ez minden olyan, részben aktualitását vesztett posztunknál is igaz, ahol az étteremnek pont azt a menüjét már nem lehet megkóstolni, amit akár évekkel azelőtt mi ettünk. No, e felvezető és bizonyítványmagyarázó entré után nézzük meg az alábbiakban, miért is a Hilton Budapest tavalyi, július végén nyílt invesztíciója Budapest egyik legmenőbb rooftop bárja az idén is!
Ami egy hatalmas előny, hogy a budai oldalon nincs másik tetőteraszos bár és étterem, illetve a Várban található éttermek nagy részének nincs is panorámája a pesti oldalra. Ilyen szempontból talán, ha egy-két hely tud konkurens lenni, de azok sem igazán. Hiszen a White Raven Skybar & Lounge ezeknél magasabban fekszik, tágasabb a vendégtér, van társaságoknak kialakított szeparé és hát a szállodacsoport által felkért hoteldizájn-specialista, Nathalie Rottenburg is nagyon értette a dolgát – a konyha csapata mellett természetesen. A kényelmes, divatos bútorok (pl. Patricia Urquiola dizájnklasszikusa, a B&B Italiának tervezett Crinoline fotel) mind sokat adnak hozzá, hogy úgy döntsünk, a Várnegyedben sétálva itt szeretnénk ebédelni vagy vacsorázni. A skybar legfontosabb erőssége azonban egyértelműen a kilátás: a Parlamentre, a Margit-szigetre vagy épp a szomszédos Mátyás-templomra, amelynek szinte meg tudjuk érinteni szikrázó Zsolnay-csempéit, olyan közel van a tető vagy a torony. És persze a kulináriáról se feledkezzünk meg!
Mi még azokból a signature koktélokból kóstoltunk, amelyek létrejöttét a mostanihoz hasonlóan, úgyszintén komoly csapatmunka előzte meg: kéthetes workshop, napi tíz óra kísérletezés és további négy-öt óra tervezés és értékelés. A hét kompozíciót a névadó fehér holló faroktollához kapcsolódó mondakör ihlette, a mostani hetet azonban a hét fő bűn – amelyeken szintén sokat, másfél hónapot munkálkodott a csapat. Az étlap idén kétszer fog részben megújulni, mindjárt jön a nyári és utána az őszi frissülés, így valóban értelmetlen is talán a pillantot kiragadni. A signature fogásokat, amilyen a White Raven burger vagy a White Raven bonbonválogatás, mindenképpen érdemes lehet megkóstolni, feltehetőleg ezek a menün is maradnak. De nézzük, mi mit ettünk!
Az egyik előételünk egy tanyasi csirke taquitos volt pikáns salsa szósszal, amelyhez parmezános, szarvasgombás sültkrumplit kértünk. Utóbbi egy nagyon jó párosítás, most is van hasonló az étlapon, csak a hasábburgonyához szarvasgombás aioli szószt adnak. A másik előételünk az Instagramra kívánkozott, olyan gyönyörű volt. Egy saláta volt ez, amelyben többféle paradicsom került, no meg a dolog pikantériáját adó mangó. A tetején az rizscsipsz, roppant látványos megoldás. A főétel gyanánt választott fogások közül a a különlegesebb a duckdog volt, a klasszikus hotdog újraértelmezése kacsakolbásszal. Zöldalmás wasabit párosítottak mellé, és dúsan megszórták ropogós hagymával. A porcelánlábasban az ott korianderes-kókuszos karibi rák curry naan kenyérrel. Ízes volt és kiadós, így nem csoda, hogy már csak egy desszertre neveztünk be: a kókusz, maracuja és fehércsokoládé fúziójára. A csodás, gombócok formájában érkező desszertben az ember kiszúrhatott utalásokat is a fehér hollóra: egy csokitollat vagy egy komplett madarat. Nem kérdés, hogy az április 27-én indult második évadja is erős lesz a helynek, és magasabban fog szárnyalni mindenki másnál.
Fotók: The Gentleman’s Review és PR