A hálaadás az év egyik legszebb ünnepe, amikor családok és barátok szeretteikkel összegyűlve adnak hálát a bőségért és a közös pillanatokért. Az ünnepi asztal középpontjában hagyományosan a sült pulyka áll, amelynek elkészítését idén is örömmel vállalja át a Spago Budapest elkötelezett csapata. Bár Magyarországon a hálaadás nem annyira jelentős ünnep, mint az utána következő karácsonyi időszak, egy izgalmas pulykás ételnek éppen annyira helye van a hazai ünnepi asztalokon is, mint a a tengerentúli hálaadásnapi partikon. Szántó István executive séf természetesen helyben is készül egy hálaadásnapi menüvel, így aki a Matild Palota ikonikus épületében szeretné inkább elkölteni az ünnepi fogásokat, azoknak november 28-ra érdemes asztalt foglalnia. Ezen a napon a sütőtök levest faszénen sült pulykamell követi krémes burgonyával, vad brokkolival, vörösáfonyával és gravy szósszal, az almás, sütőtökös vagy pekándiós pite mellé pedig karamell szósz és fahéj fagylalt jár. (A Spago Budapest elviteles pulykalakomája nem csak hálaadásra, de a karácsonyi időszak alatt, december 21 -26. között is előrendelhető egyébként.)
A Spago Budapest hálaadásnapi elviteles pulykalakomája 8 főre elegendő, az elviteles lakoma sült sütőtök levessel indul, ahol a sütőtök, a ropogós kenyér és a tökmag egy szívmelengető kombinációt alkotnak. A menü fénypontja az egészben sült norfolk bronzpulyka, egy igazi mestermű a világhírű séf, Wolfgang Puck helyi csapatának keze alól. A szaftos szárnyast krémes ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, és természetesen a hagyományos, fűszeres töltelék kíséri. Mindehhez áfonyaszósz és sült pulykamártás társul, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A menü koronája pedig a különleges desszertekben, a házi pitékben rejlik, melyekből sütőtökös, almás, vagy pekándiós változatot is lehet kérni. A menü borpárosítással együtt is rendelhető, amihez vagy a krémes, testes Chardonnay stílusú Wolfgang Puck Master Lot Reserve Chardonnay-t ajánlják, mely trópusi gyümölcsökkel, sárgadinnyével és vaníliával készült a világhírű séf, Wolfgang Puck gondos irányításával, vagy a vörös Wolfgang Puck Pinot Noir Master Lot-ot, mely karakterében teltebb, koncentrált cseresznye, lédús szilva és kakaó jegyekkel rendelkezik.
Fotó és szöveg: PR