Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos szállodájának a tetején, elképesztő panorámával idén már második szezonjával vár minket a tavaly általunk is kipróbált White Raven Skybar&Lounge, a Budai Vár egyetlen skybarja. A bár kínálata, szolgáltatásai, programjai és a lenyűgöző környezet a köré épül, hogy minden érzékszervre hatni tudjon. Ez inspirálta az újraalkotott ital- és bárétel koncepciót is, ráadásul mindezt- a szakemberek elkötelezettségének köszönhetően, fenntartható módon. A Hilton Budapest története során már sok elképzelés született a szálloda tető részének hasznosításáról. A lenyűgöző panorámát mindenképpen meg szerette volna osztani a tulajdonos, Danubius Hotels valamilyen formában a vendégekkel, így született meg a White Raven Skybar.
A tavalyi évben megnyitott White Raven Skybar&Lounge első szezonja – a bár tavasztól késő őszig tart nyitva – rendkívül sikeres volt. Magyarországon is egyre népszerűbb a bárkultúra, ami a nyugati országokban már a mindennapi szórakozás fontos eleme. A White Raven ezt a trendet szeretné népszerűsíteni, egy gyönyörű, izgalmas környezetben. Célja ezen a területen piacvezető szerepet betölteni, utat és irányokat is mutatni. A skybar neve igen találó, egyrészt csak innen látható a két holló a Mátyás-templom tetején, másrészt az innen élvezhető ritka panorámára is rímel a White Raven elnevezés. A White Raven Skybar & Lounge továbbra is Budapest olyan arcát mutatja meg nekünk, mely sokáig rejtve volt a kíváncsi szemek elől. Ebből a szögből látni a Margit-szigetet, innen megcsodálható a Duna ívét vagy felülről rápillantani a Bazilika kupolájára – csak néhány azok közül az élmények közül, amelyeket ez a különleges helyszín kínál.
A bár Signature koktéljait, a hét latin nevű koktélkülönlegességet a hét főbenjáró bűn ihlette: IRACUNDIA, INVIDIA, SUPERBIA, LUXURIA, GULA, ACEDIA és AVARIATA. Erről mesél az italok megjelenése, színe, hangulata és élménye is – a megújult italkoncepcióért Tóth István bar outlet manager és Simon István assistant bar outlet manager csapata felel. A koktélokat a felszabadulás és az élvezet érzései inspirálták, ezáltal a „bűntudat” oldása az adott bűnt jelképező koktél elfogyasztásával. Az exkluzív champagne- és a lenyűgöző borválaszték mellett az új és izgalmas koktélok szezonális ízeket és összetevőket tartalmaznak, biztosítva, hogy a White Raven itallapja innovatív és fenntartható maradjon. Éppen ezért a signature paletta ritkán használt összetevőket, például citrushéjakból cukor által kinyert olajat és fermentált ananászhéjat is tartalmaz. Minden összetevőt az utolsó alkotóelemig felhasználnak, hogy a bár csapata csökkentse a hulladékot, emellett egyedi ízprofilt is adjon a koktéljainak. A cél, hogy minden érzékszervet lenyűgözzenek. A látvány adott, egyedülállóságában utánozhatatlan. Az ízek és illatok mind az ételekben, mind az italokban ehhez a „díszlethez” vannak komponálva és a zenék is ezt egészítik ki, így varázsolja el az együttes élmény az érzékszerveket.
Az italkínálat mellett a rooftop gasztronómiai kínálata is megújult. A minden érzékszervre ható exkluzív tetőbár étlapját újragondolták. A végleges menüt Graur Zoltán chef és Kanyó András executive chef alkották meg. A Season 2 étlapjának középpontjában a bárételek szerepelnek, amelyek tökéletesen illenek egy könnyed rozézós estéhez, de prémium minőségű champagne-ok kíséretében vagy épp egy signature koktélt szürcsölve is különleges élményt nyújtanak. Az ételek kialakításában is fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, mindig a szezonalitásnak megfelelően változik a kínálat, így érdemes minden évszakban betérni. Idén a tetőbár a VIBE-ban is újított. Minden héten csütörtökön, pénteken és szombaton 18.00 órától éjfélig ismert dj-k várják a vendégeket, chill out és a legjobb house zenékkel. Fontosnak tartják, hogy a hármas egység részeként a minőségi zenékkel is kiemelkedő élményt nyújtsanak a vendégeknek.
Fotók és szöveg: PR