Ne hagyd ki!

Fel!
16 máj

Ezzel készül a Kreinbacher a Gourmet Fesztiválra

Kreinbacher, pezsgő, Gourmet fesztivál, champagne

Idén a gombóc mellett a pezsgő és a kaviár lesz a főszereplő a Gourmet Fesztiválon, ennek örömére a Kreinbacher Birtok rekordszámú pezsgőt és champagne-t poharaz, köztük izgalmas újdonságokat és presztízs cuvée-ket. Most először a somlói Kreinbacher Bistro is fesztiválozik, rendhagyó koncepcióval: séfjük, Toldi József és a Platántól Pesti István közösen állították össze a menüt, tele izgalmas kontrasztokkal. A kaviár és a pezsgő eleve remek páros, ahogy két séf találkozásából is mindig valami izgalmas születik. Az együttműködéssel szeretnének újabb példát állítani: lendületben a vidéki gasztronómia, és ennek egyik motorja épp az együttgondolkodás és a fejlődés. Abban is megtalálták a közös nevezőt, hogy minden részlet számít: a minőség, egy-egy meglepő ízkontraszt vagy épp a friss mikrozöldek a saját fűszerkertből. Az odafigyelés még a tálalás dizájnjára is kiterjed, amely talán Pesti István egyik legerősebb védjegye, és amit Toldi József is épp tőle tanult.

Malachússal töltött wonton, vajmártás

Míg Somlón szezonális bisztrókonyhát visz a séf és balatoni alapanyagokkal is dolgozik, a fesztiválra a gombóc, kaviár és pezsgő tematika jegyében merész kombinációkkal készül. A Gourmet-n kiderül, mi születik egy populáris alapanyag és a luxus találkozásából, hogyan ad izgalmas összhangot a tengeri egy superfooddal, és milyen a keleti wonton, ha a gombócba oldalas és malacfül is kerül.

Kreinbacher, Gourmet fesztivál

Rántott csirkeszárny, remoulade, tokhal kaviár

A gasztronómiai élményeket a pezsgők és borok teszik teljessé, minden eddiginél szélesebb lesz a kínálat a Gourmet-n. A Kreinbacher tradicionális pezsgői között ott lesz többek között a kifinomult, gyümölcsökkel teli Rosé Brut és a 100% furmint Prestige Brut 2013 Magnum kiadása. A borok közül a modern stílusban elkészített, a somlói borvidéket mégis szépen kifejező Juhfark 2016 mellett érkezik az Öreg Tőkék Borának friss évjárata és prémium borválogatásunk új tagja, az Olaszrizling Selection 2016.

Kreinbacher, Gourmet fesztivál

Szent Jakab-kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár

Csak champagne-ból tizenötfélét kínálnak pohárral, hogy bemutassák az utánozhatatlan francia régió sokszínűségét. A rekord számú tétel között a Paul Bara, a Piper-Heidsieck, a Pol Roger és a Charles Heidsieck emblematikus pezsgői szerepelnek. Extraként idén először több prestige cuvée-t bontanak, hogy a champagne-i borvidék csúcsát is kóstolhassák a fesztivál vendégei.

Limitált különkiadás mutatkozik be a Piper-Heidsieck háztól – a Cinema Edition az Oscar-gálára született meg, a Gourmet-val egyidőben pedig épp a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos pezsgőjeként kortyolják a sztárok. A palackokat díszítő ragyogó, stilizált pálma motívumot a mozi aranykora, Los Angeles art déco építészete ihlette. Tartalma egy igazi klasszikus, a Cuvée Brut.

Piper-Heidsieck Cinema Edition

A ház másik újdonsága egy exkluzív tétel a gasztronómia rajongóinak. A világszerte most debütáló Essentiel Blanc de Blancs komplex és elegáns champagne, struktúrája és gyümölcsössége miatt kifejezetten ételek mellé ajánlják. A 100% chardonnay-nak, közel négy év érlelésnek és az alacsony dosage-nak köszönhetően ásványos, a termőhelyet legtisztább formájában kifejező pezsgő.

Fotók és szöveg: PR

Pécsi Balázs