Ne hagyd ki!

Fel!
28 máj

Újra kinyitott a White Raven skybar a Hilton Budapestben

white-raven-skybar-hilton-budapest-restaurant-etterem-3

Még tavaly ősszel voltunk a White Ravenben vacsorázni, de azt gondoltuk, több értelme van akkor kirakni ezt a posztot, amikor a skybar újra kinyílik, nem amikor már lassan bezár a hűvösebbre forduló időjárással. Az étlap és az itallap is változott ugye, de a színvonal nem, így alább elsősorban az élményen és a minőségen lesz a hangsúly – de ez minden olyan, részben aktualitását vesztett posztunknál is igaz, ahol az étteremnek pont azt a menüjét már nem lehet megkóstolni, amit akár évekkel azelőtt mi ettünk. No, e felvezető és bizonyítványmagyarázó entré után nézzük meg az alábbiakban, miért is a Hilton Budapest tavalyi, július végén nyílt invesztíciója Budapest egyik legmenőbb rooftop bárja az idén is!

white-raven-skybar-hilton-budapest-restaurant-etterem-6

Ami egy hatalmas előny, hogy a budai oldalon nincs másik tetőteraszos bár és étterem, illetve a Várban található éttermek nagy részének nincs is panorámája a pesti oldalra. Ilyen szempontból talán, ha egy-két hely tud konkurens lenni, de azok sem igazán. Hiszen a White Raven Skybar & Lounge ezeknél magasabban fekszik, tágasabb a vendégtér, van társaságoknak kialakított szeparé és hát a szállodacsoport által felkért hoteldizájn-specialista, Nathalie Rottenburg is nagyon értette a dolgát – a konyha csapata mellett természetesen. A kényelmes, divatos bútorok (pl. Patricia Urquiola dizájnklasszikusa, a B&B Italiának tervezett Crinoline fotel) mind sokat adnak hozzá, hogy úgy döntsünk, a Várnegyedben sétálva itt szeretnénk ebédelni vagy vacsorázni. A skybar legfontosabb erőssége azonban egyértelműen a kilátás: a Parlamentre, a Margit-szigetre vagy épp a szomszédos Mátyás-templomra, amelynek szinte meg tudjuk érinteni szikrázó Zsolnay-csempéit, olyan közel van a tető vagy a torony. És persze a kulináriáról se feledkezzünk meg!

white-raven-skybar-hilton-budapest-restaurant-etterem-5

Mi még azokból a signature koktélokból kóstoltunk, amelyek létrejöttét a mostanihoz hasonlóan, úgyszintén komoly csapatmunka előzte meg: kéthetes workshop, napi tíz óra kísérletezés és további négy-öt óra tervezés és értékelés. A hét kompozíciót a névadó fehér holló faroktollához kapcsolódó mondakör ihlette, a mostani hetet azonban a hét fő bűn – amelyeken szintén sokat, másfél hónapot munkálkodott a csapat. Az étlap idén kétszer fog részben megújulni, mindjárt jön a nyári és utána az őszi frissülés, így valóban értelmetlen is talán a pillantot kiragadni. A signature fogásokat, amilyen a White Raven burger vagy a White Raven bonbonválogatás, mindenképpen érdemes lehet megkóstolni, feltehetőleg ezek a menün is maradnak. De nézzük, mi mit ettünk!

white-raven-skybar-hilton-budapest-restaurant-etterem-1

Az egyik előételünk egy tanyasi csirke taquitos volt pikáns salsa szósszal, amelyhez parmezános, szarvasgombás sültkrumplit kértünk. Utóbbi egy nagyon jó párosítás, most is van hasonló az étlapon, csak a hasábburgonyához szarvasgombás aioli szószt adnak. A másik előételünk az Instagramra kívánkozott, olyan gyönyörű volt. Egy saláta volt ez, amelyben többféle paradicsom került, no meg a dolog pikantériáját adó mangó. A tetején az rizscsipsz, roppant látványos megoldás. A főétel gyanánt választott fogások közül a a különlegesebb a duckdog volt, a klasszikus hotdog újraértelmezése kacsakolbásszal. Zöldalmás wasabit párosítottak mellé, és dúsan megszórták ropogós hagymával. A porcelánlábasban az ott korianderes-kókuszos karibi rák curry naan kenyérrel. Ízes volt és kiadós, így nem csoda, hogy már csak egy desszertre neveztünk be: a kókusz, maracuja és fehércsokoládé fúziójára. A csodás, gombócok formájában érkező desszertben az ember kiszúrhatott utalásokat is a fehér hollóra: egy csokitollat vagy egy komplett madarat. Nem kérdés, hogy az április 27-én indult második évadja is erős lesz a helynek, és magasabban fog szárnyalni mindenki másnál.

white-raven-skybar-hilton-budapest-restaurant-etterem-7

white-raven-skybar-hilton-budapest-restaurant-etterem

Fotók: The Gentleman’s Review és PR

Pécsi Balázs