Ne hagyd ki!

Fel!
24 máj

Brazil étterem nyílt a The Ritz-Carltonban: itt az IPANEMA!

the-ritz-carlton-budapest-hotel-ipanema-etterem-restaurant-brazil-2

Május 13-án megnyitotta kapuit a várva várt IPANEMA, Brazilian Grill étterem a budapesti The Ritz-Carlton luxusszállodában, amely hagyományos brazil churrascót, valamint dél-amerikai ízeket kínál kora délutántól késő estig. Az étterem és a Fashion Streeten található terasza izgalmas gasztronómiai újdonság lesz ezen a nyáron a budapesti bevásárlónegyed szívében, ez nem is kérdéses!

Az új koncepció Dél-Amerika izgalmas és pezsgő életérzését tükrözi, kiegészítve azt jellegzetes magyar alapanyagokkal. A Rodizio-kultúrára épülő interaktív kiszolgálási élménynek köszönhetően a latin-amerikai koktélok és az autentikus ételek egyszerű, mégis kifinomult és eredeti módon kerülnek bemutatásra és felszolgálásra – illeszkedve természetesen a The Ritz-Carlton stílusához. Az italfilozófia a caipirinhákra, a latin üdítőkre és kézműves koktélokra, a dél-amerikai kávékra, a helyi sörökre és borokra épül. A szállodát tulajdonló Al Habtoor Group alapító-elnöke, Khalaf Ahmad Al Habtoor is hazánkba utazott erre az alkalomra, és barátaival töltötte az első teraszvacsorát, hogy bemutassa ezt az új és izgalmas koncepciót kedvenc európai városában, Budapesten.

the-ritz-carlton-budapest-hotel-ipanema-etterem-restaurant-brazil

Az étteremben kéthetente tartott élőzenés esték tökéletes alkalmat nyújtanak egy vacsora előtti lazításra a nap végén,
egy izgalmas koktéllal vagy dél-amerikai italkülönlegességgel a kézben, miközben szól a Bossa Nova, vagy latin DJ gondoskodik a pezsgő hangulatról. Különös figyelem irányul az horchatákra és az agua frescákra, melyek most még kevésbé ismertek Budapesten, de frissítő ízeikkel bizonyára hamarosan új kedvencekké válnak. De említsük meg a remek barista kávékat is, amelyek dél-amerikai kávébabból készülnek: a café con leche, a cubano és a café de olla, valamint az eredeti kávékoktélok -, mint például az asztali carajillo – tisztelettel adóznak a latin kávékultúrának.

Fotók és szöveg: PR
2021. május 24.

Pécsi Balázs